سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازار کاشان ؛ معماری ناب کویر

معماری سنتی ایرانی یکی از ویژگی‎های منحصربه‎فرد بافت شهری ایران است.

 

بازار کاشان?

بازار کاشان ، معماری ناب کویر است که می‎توان آن را یکی از زیباترین بازارهای سنتی در ایران و جهان دانست. این بنای قدیمی از  خیابان بابا افضل آغاز می‎شود و تا دروازه دولت امتداد دارد. بسیار پررونق است و فضاهای معماری بی‎نظیرش هر بیننده را به یاد روزگاران گذشته و معماری آن زمان، می‎اندازد. بازار کاشان در تاریخ 8 شهریور 1255 با شماره 1284 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بازار شباهت زیادی با دیگر بازارهای سنتی استان اصفهان دارد.

این بازار سرپوشیده، سرشار از شگردهای معماری سنتی و کهن ایران است که نزدیک به 3000 متر طول دارد. طاق‎های چشمه‎ای و گنبدی‎شکل در چهارسوق‎ها، کاروان‎سراها و سـراهـای این بازار، نـورگیـرهـای دایره‎ای دارند.

عمر این بازار زیبا، به دوره آق‎قویونلو می‎رسد و حک شدن تاریخ 888 هجری بر سردر چوبی سرای زغال‎فروش‎ها، نشان از قرن چهار و پنج هجری در پیشینه تاریخی آن دارد.

 

بازار کاشان?

بناهای تاریخی بازار کاشان شامل: مسجد میدان میرعماد، کاروان‎سرای میرپنج، زغالی‎ها، غفارپور، رباط، بروجردی‎ها، نراقی‎ها، تیمچه معروف امین‎الدوله در بازار میان‎چال، تیمچه بخشی، تیمچه سیدآقا، تیمچه صباغ، آب‎انبار بالابازار، آب‎انبار درزنجیر، حسینیه سوراخ‎ریسمان، مسجد کفش‎دوزها، مسجد بالابازار و مسجد طمقاچی‎ها نیز می‎شود.

با توجه به  شرایط اقلیمی و آب‎وهوای کاشان که بیابانی، گرم و خشک است، خشت خام و آجر و ملات، مصالحی هستند که بیشترین کاربرد را در ساخت این بازار داشته‎اند. همچنین، در سردرها و چفت‎وقوس درهای آن، چوب به کار رفته و از گچ و کاهگل به‎عنوان روکش بنا استفاده شده است.

 

بازار کاشان?

از مهم‎ترین بناهایی که در این بازار وجود دارد بازار نوی مسگرها و فرخ‎خان‎امین‎الدوله‎ غفاری بوده است، که به‎سبب طراحی خاص خود، در ایران نظیر نداشته است.

این بازار، در دوره صفویه اوج گرفت و تاجران و جهانگردان بسیاری در آن تجارت می‎کردند. بازاری که امروز در کاشان می‎بینیم، در دوره قاجار بازسازی شده است.

بیشتر بخوانید :

قیمت مسکن در هفته‌ آخر اردیبهشت 98

درباره بازار مسکن در آینده، چه خبر؟